Почивка в ТУНИС - 7 нощувки - Специална ваканционна програма за всички възрасти - дати 09.06, 16.06, 25.08, 01.09 и 08.09


Описание

Програма по дни

Ден 1

Събиране на летище София (терминал 1) в 13:30 ч. за директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“ до Енфида в 15:30 ч. Кацане на летище Енфида в 15:50 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването). Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


** За дати на отпътуване 09.06 и 16.06 полетното разписание е София - Енфида 08:00 - 08:50 ч.


Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.


Сутринта туристическа програма по желание и предварителна заявка: разходка с пиратско корабче по крайбрежието на Сус. Отпътуване от хотела около 09:30 ч. Прибиране около 12:30 ч.


Следобед туристическа програма по желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до парк "Friguia". Отпътуване от хотела около 14:30 ч. Паркът "Friguia" е първата зоологическа градина в Тунис, която осигурява подслон на застрашени животински видове. Разположен е между Сус и Хамамет на площ от 36 хектара. Свободно време за разглеждане на парка, който приютява повече от 30 вида животни, сред които лъвове, жирафи, слонове, маймуни, крокодили, щрауси и други. Възможност за разходка с камила срещу допълнително заплащане на място. Традиционна вечеря (без включени напитки) с фолклорна програма. Връщане в хотела след вечеря.


Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.


ИЛИ 


Туристическа програма по желание и предварителна заявка: двудневна екскурзия "Опознай Тунис" (провежда се четвъртък и петък; около 1350 км): 


1-ри ден: след закуска отпътуване за Ел Джем, където се намират едни от най-внушителните римски останки в цяла Африка. През II век градът е бил важен център за произвеждане на зехтин, който се е изнасял извън пределите на страната.  Посещение на Колизеума в Ел Джем, често наричан „Африканският колизеум“ и място, където са заснети най-важните сцени на филма "Гладиатор". Построен през III век, той е третият по големина в Римската империя с капацитет за 35 000 зрители. Отпътуване за Габес - морски оазис, разположен на брега на Габеския залив. Възможност за разходка из местния пазар, известен с производството на кошници и др. Отпътуване за Матмата - берберско селище в централната част на страната, популярно сред туристите заради домовете на троглодитите. Те са едно от най-древните племена населявали Тунис. Селата им са в изключително автентичен вид и са непроменени от векове. Домовете им представляват къщи, прокопани на 10 метра дълбочина в земята, които все още се използват от местните жители.  В Тунис има няколко селища на троглодити, но Матмата е най-достъпното. Една от тези къщи става световноизвестна, след като в нея са заснети сцени от филма "Междузвездни войни", като родното място на Люк Скайуокър на планетата Татуин. Друг от известните филми свързва Матмата и околностите с Индиана Джоунс, който търси в близките пещери изчезналия кивот. Посещение на троглодитното селище. Обяд. Отпътуване за град Дуз, наричан "портал към Сахара", разположен в един от най-големите тунизийски оазиси. Пристигане в Дуз. Настаняване. Вечеря (без включени напитки). Нощувка.


Ден 4

За туристите, които НЕ са взели участие в допълнителната услуга "Опознай Тунис": Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.


За туристите, които са взели участие в допълнителната екскурзия "Опознай Тунис": 2-ри ден: след закуска отпътуване за Тозьор. Разходка с джипове до известния оазис Шебика за разглеждане на оазиса и изоставено селище. Отпътуване към планинския оазис Тамерза - един от най-красивите и живописни оазиси в Тунис с водопади и интересни скални образувания. Следва разходка с джипове до Онг Жмел - родното селище на Анакин Скайуокър, където се намират декорите на "Мос Еспа" - любимо място за многобройните фенове на филмовата поредица. Обяд. Отпътуване за Кайруан - четвъртият по значимост град за ислямската религия, основан през 671 г. от Окба Ибн Нафи. През 1988 г. е внесен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът днес е известен с производството на килими и големия брой джамии. Разглеждане отвън на най-високата джамия в Кайруан "Сиди Окба", издигната през 7 век. Днес джамията впечатлява с височината на минарето от 35 метра и със своята архитектура, наподобяваща крепост. Свободно време за разходка в медината на града и местния пазар. Отпътуване към Сус/Монастир. Пристигане вечерта. Вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.


Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Кайруан, Ел Джем и Махдия (с включен обяд). Ранна закуска или сух пакет. Около 7:00ч. отпътуване за Кайруан - четвъртият по значимост град за ислямската религия, основан през 671 г. от Окба Ибн Нафи. През 1988 г. е внесен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът днес е известен с производството на килими и големия брой джамии, сред които и най-високата джамия в Кайруан "Сиди Окба", издигната през 7 век. Днес джамията впечатлява с височината на минарето от 35 метра и със своята архитектура, наподобяваща крепост. Посещение на водохранилищата на древния град. Свободно време за разходка в медината на града и местния пазар. Опътуване за Ел Джем където се намират едни от най-внушителните римски останки в цяла Африка. През II век градът е бил важен център за произвеждане на зехтин, който се е изнасял извън пределите на страната. Посещение на Колизеума в Ел Джем, често наричан „Африканският колизеум“ и място, където са заснети най-важните сцени на филма "Гладиатор". Построен през III век, той е третият по големина в Римската империя с капацитет за 35 000 зрители. Единствено амфитеатърът в италианската столица и руините на театъра в Капуа го превъзхождат по размери. Обяд (без включени напитки). Отпътуване за Махдия - красив крайбрежен град, разположен южно от Монастир и Сус. Разглеждане на Скифа Кахла - укрепената градска порта, която отвежда до медината на града. Махдия е древно картагенско търговско селище, станало известно през 10-ти век, когато династията на Фатимидите идват в Тунис. Всъщност Махдия е мястото, където техният водач Абдула Ал-Махди Билах, известен още като „махди“ (предопределен водач, богоизбран), решава да основе своята нова столица. Той изгражда там непревземаема крепост и превръща града в столица на халифата. По-късно Фатимидите завладяват Египет и построяват там новата си столица - Кайро. Така Махдия се превръща в едно спокойно пристанище, където се установяват много гръцки и сицилиански рибари. Връщане в хотела около 17:30 ч.


Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.


Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид (с включен обяд). Около 07:30 ч. отпътуване за Картаген, град станал известен под името „Африканският Рим“. Основан е през 9 век, пр. н. е. от финикийски заселници. Останките от този велик град са разположени до самия бряг на Средиземно море в столицата Тунис. Картаген е бил основният съперник на Рим в Западното Средиземноморие през античната епоха, а днес е впечатляващ архитектурен паметник с множеството запазени в отлично състояние останки. Разглеждане на пуническото пристанище, останките от Антониевите бани и колизеума. Отпътуване към Сиди Бу Саид - красиво крайбрежно селище със синьо-бели сгради, обвити в бугенвилии, и тихи улички, съхранили своя непринуден чар. Днес градчето е наричано тунизийският Монмартър и е под закрилата на ЮНЕСКО. Обяд. Отпътуване към едноименната столицата на страната - град Тунис, разположен в северната част на африканската държава, на бреговете на Туниското езеро и Средиземно море. Посещение на музея Бардо, известен с най-голямата колекция от римски мозайки в света. Музеят се помещава в бивш дворец, построен през 13 век. Благодарение на голямото разнообразие от археологически находки посетителите на музея могат да проследят историята на Тунис в продължение на няколко хилядолетия. Свободно време за разходка в медината - старата част на града, едно от най-старите и автентични места на столицата, където са разположени множество дворци, джамии, мавзолеи, медресета, фонтани и магазини. През 1979 г. медината е внесена в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. 


Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.


Сутринта туристическа програма по желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия в Сус, Монастир и Порт Ел Кантауи. Около 07:30 ч. отпътуване за Монастир - модерен туристически курорт с множество луксозни хотелски комплекси, разположени по крайбрежието. Посещение на новото модерно яхтено пристанище, с капацитет за около триста яхти. Отпътуване за Сус - град, който днес се развива като морски курорт, но и изключително богат на културно-исторически паметници, които свидетелстват за славното му минало. Посещение на Порт Ел Кантауи - туристическото пристанище на Сус, построено в края на 20 век. Днес разполага с голф игрище, пристан за луксозни яхти и множество ресторанти, а калдаръмените алеи изпъстрени с цветя правят мястото очарователно и приятно за разходка. Връщане в хотела.


Следобед по желание и предварителна заявка: вечерен шоу спектакъл в Мединат ал Захра с включена вечеря. Отпътуване от хотела около 16:00 ч. към парка Мединат ал Захра. Запознаване с традициите и културата на берберите. Вечеря с традиционни ястия, танци и музика; светлинно шоу, пресъздаващо хилядолетната история на Тунис. Връщане в хотела след вечеря.


Ден 8

Закуска. Освобождаване на стаите до 11:00 ч. Трансфер до летище Енфида. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“ в 16:40 ч. Кацане на летище София (терминал 1) в 21:00 ч.


** За дати на отпътуване 09.06 и 16.06 полетното разписание е Енфида - София 09:40 - 14:00 ч.
Продължителност на туристическата програма: 8 дни

Вид на пътуването: организирано пътуване

Тип транспорт: самолет


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Полудневна екскурзия до парк "Friguia" (с включена вечеря без напитки) - при миннимум 10 туристиот 2 до 11 години / 19 EUR
от 12 до 100 години / 38 EUR
 
Вечерен шоу спектакъл в Мединат ал Захра (с включена вечеря) - при миннимум 10 туристиот 2 до 11 години / 16 EUR
от 12 до 100 години / 32 EUR
 
Двудневна екскурзия "Опознай Тунис" с нощувка в Дуз (Цена е калкулирана при настаняване на турист в двойна/ тройна стая. При настаяване в единична стая се доплаща около 10 евро на рецепцията на хотела в Дуз) - при миннимум 10 туристиот 2 до 11 години / 50 EUR
от 12 до 100 години / 95 EUR
 
разходка с пиратско корабче по крайбрежието на Сус - при миннимум 10 туристиот 2 до 11 години / 10 EUR
от 12 до 100 години / 19 EUR
 
полудневна екскурзия в Сус, Монастир и Порт Ел Кантауи - при миннимум 10 туристиот 2 до 11 години / 8 EUR
от 12 до 100 години / 16 EUR
 
целодневна екскурзия до Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид (с включен обяд) - при минимум 10 туристиот 2 до 11 години / 22 EUR
от 12 до 100 години / 45 EUR
 
целодневна екскурзия до Кайруан, Ел Джем и Махдия (с включен обяд без нашитки) - при минимум 10 туристиот 2 до 11 години / 22 EUR
от 12 до 100 години / 45 EUR
 


Пояснения:
 • Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 31.01.2020 г.!
 • Програмата се провежда при минимум 50 записани туристи!
 • Валута: Местната парична единица е тунизийски динар (TND). Приблизителният курс на долара към динара е 1 USD = 3.03 TND. Доларовите банкноти трябва да са емисия след 2003 г.!! Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!
 • Резервации: депозит при резервация - 50% от стойността на пътуването; доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Анулации: от деня, следващ деня на записването до 61 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена; от 60 до 31 дни преди датата на отпътуване - 50 % от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
 • При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.
 • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
 • Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
 • За плащане на екскурзиите на място НЕ се приемат кредитни карти!
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Енфида - София за директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси;
 • Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • 7 нощувки със съответното изхранване в стандартни стаи в избрания от Вас хотел;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • Представител от България по време на цялото пътуване.

 • Цената не включва:

 • Туристическа такса: за хотел 4*/5* - 3 TND на вечер на човек; за хотел 3* - 2 TND на вечер на човек. Заплаща се при настаняване на рецепцията на хотела. Такса не се начислява на деца от 0 г. до 11,99 г.;
 • Бакшиш за местния екскурзовод и шофьора - 15 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място);
 • Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава);
 • Напитки по време на вечерите при настаняване в хотел на база закуска и вечеря;
 • Допълнителните екскурзии и услуги предлагани на място по програмата;
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • Местен и градски транспорт;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
 • Хотели

  Тунис, Сус
  515.00 EUR
  Тунис, Монастир
  535.00 EUR
  Тунис, Сус
  679.00 EUR
  от 515.00EUR / човек
  • 8 дни
  • 7 нощувки
  • София

  Резервация - запитване

  * След като получим вашето запитване, ще направим проверка за свободни места и ще ви уведомим по имейл!

  Имате въпрос ?

  Пишете ни по имейл или в чат.

  Абонирайте се за нашият бюлетин
  ще има интересни неща в него!