Кишинев, Киев, Одеса с 4 нощувки със закуски и 2 вечери от София


Описание

Кишинев - Киев - Одеса - Автобусна екскурзия за ценители от София, В. Търново и Русе

Ден 1
Отпътуване от София в 21:00ч. от паркинга пред Централна ЖП Гара (бивш Трафик Маркет) по маршрут: София - В.Търново - Русе. Транзитно пътуване през територията на Румъния към Молдова. Нощен преход
Ден 2
По обяд пристигане в столицата на Молдова - град Кишинев, описван като град на парковете и езерата, един от най-зелените в Европа. Молдова е земя на кръстопът на различни култури, на романската и славянската, населявана от бесараби, гагаузи, молдовци, украинци, румънци. Почти непозната за останалия свят, Молдова е една от последните „истински”, непроменени от туристическия поток, дестинации. Наситена със събития история, вековни традиции и ритъм на живот, неизменно следващ народните празници и обичаи, огласян от лиричната песен „дойна” и освен това манастирски комплекси и крепости, и изненадващо добро вино – Fataesca Negra, Galbena, Plavai. В гостилниците опитайте гювеч или мамалига.
Настаняване в Хотела. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание:  Туристическа програма в Кишинев – Свещените порти, Стария град с Катедралата, Националния музей и като град на културата Кишинев впечатлява с многобройните си театри, Операта, Балета и др. В Кишинев българските туристи могат да се запознаят с паметници, свързани с българската история и по-точно с историята на националното освободително движение и с войната от 1877 / 78 . Това са:паметника на Христо Ботев (1977), паметника на българските опълченци, параклис (свързан с руско-турската освободителна война), къщата, където е живял Христо Ботев, мемориалната плоча поставена на мястото на формиране на три дружини български опълченци и барелефа на мястото, от където войниците са се отправяли на път към бойното поле по време на руско-турската война 1877/78 довела до създаването на Третата българска държава. Вечеря. Нощувка в Кишинев.

Ден 3
Закуска
. 07:00ч. Отпътуване за Украйна- необятна земя между гористите Карпати и низините, Черно и Азовско море и р.Днепър. Съхранила културната си идентичност, завладяваща с вихрения танц гопак и напевната мелодия на бандурата, страна с пълна с обрати история.
След обяд пристигане в столицата на Украйна – гр. Киев, наричан "Майка на руските градове", красиво разположен по бреговете на р. Днепър. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на руски език включваща: една от най - живописните улици на Киев – „Андреевский спуск”, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква "Богородица Пирогоща", Гостинный двор, Киево-Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор (Този обект е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО - 1990), Золотые ворота, Националния оперен театър, носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. Свободно време за разходка по най-известната търговска улица на Киев – Kрещатик. Нощувка в Киев.

Ден 4
Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Посещение с местен екскурзовод на Киево – Печорската Лавра, национален религиозен и архитектурен комплекс (Този обект е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО - 1990) времетраене 2,5 часа, един от най-старите пещерни манастири, посветен на Св. Богородица, разположен бреговете на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси.
Екскурзии по желание: Екскурзия до Пирогово – музей под открито небе, пресъздаващ народния бит, култура и архитектурни стилове от различни области на Украйна. Музеят е разположен на обширна хълмиста територия в покрайнините на столицата и представя над 300 уникални експоната и архитектурни реликви – стари селски къщи, дървени църкви, вятърни мелници и др.
След обяд свободно време.
Екскурзии по желание: По желание разходка по река Днепър с туристическо корабче ”Панорама на Киев” /времетраене около 1,30ч. /.
Екскурзии по желание: По желание вечеря в битов ресторант с национална кухня. Нощувка в Киев.

Ден 5
Закуска.
Сутринта отпътуване. По обяд пристигане в Одеса – перлата на украинското Черноморие с най-прочутото пристанище.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Панорамна-пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на руски език.  Административният център – разположен на Приморския булевард и едно от най- красивите кътчета на града, откъдето морското пристанище се спуска знаменитата Потьомкинска лестница, ул. Дерибасовска, Приморския булевард, двореца на Граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика, Националния Театър за Опера и Балет, Одеския Археологически музей. В Одеса също има паметна плоча на Христо Ботев, а през 2009 е открит и паметник на поета-революционер на площад Прохоровский.
Екскурзии по желание: По желание, вечеря в ресторант с национална кухня и музика на живо ( включва вечеря с тристепенно меню, алкохолна и безалкохолна напитка по 1 брой). Нощувка в Одеса.

Ден 6
Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Тур "Одеса – град на различни религии" ( включва транспорт и екскурзоводско обслужване на руски език) - посещение и разглеждане с професионален екскурзовод на храмове и обители, представящи религията и културата на отделните народи, оставили следи в развитието на града – Арменска църква, Арабския културен център, Синагога, Гръцка църква, Католически и Лутерански храм и Катедралата на Одеса (Преображенски храм) - най-големият православен храм в града с близо 3 вековна история.
След обяд отпътуване за България. Нощен преход.

Ден 7
Пристигане в България преди обяд.

Автобусна екскурзия до Кишинев, Киев, Одеса с 4 нощувки, закуски и 2 вечери от София, В. Търново и Русе
Възможност за отпътуване по маршрути от: 
1/  Кърджали, Хасково, Ст. Загора, казанлък, Габрово, В. Търново и Русе при минимум записани 40 човека
2/  Варна, Шумен, Търговище, Разград и Русе при минимум записани 40 човека
3/  Гоце Делчев, Велинград, Пазарджик, Пловдив, Ст. Загора, В. Търново и Русе при минимум 40 човека 
 

ПАКЕТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Кишинев в хотел 2/3*;
 • 2 нощувки със закуски в Киев в хотел 2/3*;
 • 1 нощувки със закуска и вечеря в Одеса в хотел 2/3*;
 • Пътни, магистрални и гранични такси по маршрута Румъния, Молдова и Украйна
 • Водач от фирмата организатор.

 

ПАКЕТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни са БЕЗПЛАТНИ; 
 • Градски такси за хотелите по маршрута 8.00 евро / 15.65 лева на човек (заплаща се задължително към пакета); 
 • Медицинска застраховка с Асистанс 12 лева на човека за целия период за лица над 65г 24 лева;
 • Застраховка „Отказ от Пътуване" - предлага се срещу допълнително доплащане;
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Кишинев - 30 лв /при минимум 25 туристи/
 • Панорамна обиколка на Киев с местен екскурзовод на руски език - 34 лв /при минимум 25 туристи/;
 • Посещение на Националния Киево – Печорски архитектурен комплекс Лавра с местен екскурзовод - 38лв. /при минимум 25 туристи/;
 • Екскурзия до Пирогово – музей под открито небе - 34 лв /при минимум 20 туристи/;
 • Разходка по река Днепър с туристическо корабче ”Панорама на Киев - 40 лв /при минимум 25 туристи/;
 • Вечеря в битов ресторант с национална кухня - 76 лв /при минимум 15 туристи/;
 • Панорамна обиколка на Одеса с местен екскурзовод – 30 лева. /при минимум 25 туристи/;
 • Вечеря в заведение с национална кухня и музика на живо – 50 лева (включва тристепенно меню, 1 безалкохолна и 1 алкохолна напитка); /при минимум 25 туристи/;
 • Тур "Одеса – град на различни религии" - 40 лева; /при минимум 25 туристи/;
 • Разходи от личен характер и музейни такси.
от 449.28BGN / човек
 • 5 дни
 • 4 нощувки
 • София / Трафик Маркет Русе Ботевград Варна Шумен Разград Луковит Плевен Бяла

Резервация - запитване





* След като получим вашето запитване, ще направим проверка за свободни места и ще ви уведомим по имейл!

Имате въпрос ?

Пишете ни по имейл или в чат.

Абонирайте се за нашият бюлетин
ще има интересни неща в него!