Белите нощи в Санкт Петербург и речен круиз до Москва по Волго-Балтийският воден път


Описание

ПРИЛАГАТ СЕ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2020!
Санкт Петербург и незабравимо пътешествие с речен кораб по дългия повече от 1300 км воден път до Москва!

Великолепна имперска архитектура, стил и изящество - Северната Венеция ви очаква!

С тази програма ще можете едновременно да разгледате забележителностите на Санкт Петербург - Петропавловската крепост, Кронщад и Ермитажа, и да пътешествате по мрежата от речни системи и езера, част от Волго-Балтийския воден път (вкл.най-голeмите езера в Европа - Ладожкото и Онежкото), между Санкт Петербург и Москва. Пътуването се осъществява с луксозния речен лайнер “Константин Симонов”. Ще опознаете старинните руски градове, манастири, крепости и острови по маршрута, ще опитате местни специалитети, ще се насладите на пълния пансион на борда и многобройните екстри включени в цената, които предлага луксозния кораб! Предвидена е капитанска вечеря, с много кулинарни изненади преди акостирането в Москва! Слизанията от кораба, екскурзиите по време на круиза и входните такси и билети са включени в цената! Програмата е много добре балансирана и е подходяща завсяка възраст. Предвиден е и опитен екскурзовод - преводач от България, който ще е на разположение на групата по време на цялото пътуване.

 

Маршрут на круиза:

Санкт Петербург - остров Валаам - Свирьстрой - Мандроги - Кижи - Горицы - Мышкин - Углич - Москва. Обща дължина на маршрута - 1330 км.

 

Ден 1: 19 юни 2020, Москва - Санкт-Петербург

Приключението започва със среща с на летище София – Терминал 2 в 12:30 ч с екскурзовода на български език, който ще пътува с групата през цялото време. Следва полет за Москва в 15:10 (FB 363) на България Ер. Пристигане на летище Шереметево в 18:05 ч. Посрещане и трансфер до ЖП гарата. Отпътуване със скоростния влак САПСАН за Санкт – Петербург. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

Ден 2: 20 юни 2020, Санкт-Петербург

Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Информационна среща с екскурзовода.

Посещение и обиколка из основната екскпозиция на Ермитажа (възможно е да се използва градски транспорт) – Зимният дворец (построен 1762 г, проектиран от Расстрели). Първоначално лятна резиденция и място за личната колекция на Екатерина II, а в днешно време, Ермитажът е един от най-големите музеи в света, разполагащ с колекции с живопис, скулптури, нумизматика, археологически находки, старинно оръжие и образци на ювелирното изкуство. В галерията са изложени картини на Айвазовски, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Тициан, Веронезе и Веласкес. Като богатство на експозициите, Ермитажа е сравним само с нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. Следва свободно време в Ермитажа. Желаещите, могат да удължат свободното си време в музея и да се върнат в хотела самостоятелно.

По желание можете да ползвате свободно време или да вземете участие в нощна разходка с корабче по каналите и реките на Санкт-Петербург (допълнителна екскурзия, която не е включена в цената). Тази разходка предлага поглед към забележителностите на Санкт Петербург – Северната Венеция, от един различен ъгъл – речна обиколка по река Фонтанка и река Нева. Полюбувайте се на вдигащите се мостове и бляскавите светлини на класическия, бароков, еклектичен или модернистичен архитектурен стил на старата имперска столица. Разходката започва в 00:30 ч и приключва в 02:30 ч. Прибиране в хотела около 03:00 ч. Нощувка.

 

Ден 3: 21 юни 2020, Санкт-Петербург

Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Около 10:00 ч ще отпътувате за извънградска автобусна екскурзия до Петерхоф - главна морска резиденция на династията Романови, известна e с великолепните си фонтани. Петерхоф - в продължение на 200 години е лятна резиденция на руските императори. Построен като грандиозен триумфален паметник, в чест на победата във Великата северна война, след която Русия получава много необходимия и желан изход към Балтийско море.

Между 13:30 ч и 14:30 ч ще разполагате със свободно време за обяд. Следва екскурзия до Царско село в 15:00 ч с посещение на Екатерининския дворец и Кехлибарената стая. Разходка в парка на двореца и свободно време. Връщане в хотела. Свободно време за разходка с екскурзовода в центъра на града или самостоятелно. Нощувка.

 

Ден 4:22 юни 2020, Санкт-Петербург - отплаване

Закуска в ресторанта на хотела на блок маса. Освобождаване на стаите. Трансфер до морската гара към 08:00 ч и настаняване на борда на круизния кораб "Константин Симонов". Следва обзорна екскурзия на Санкт Петербург с автобус. Обяд. Вечеря на борда на кораба и отплаване към 20:00 ч.

 

Ден 5:23 юни 2020, Остров Валаам - круиз

Около 08:00 ч акостиране на остров Валаам в Ладожкото езеро. Закуска. Според легендата, по време на разпространението на християнството, апостол Андрей Первозванный се премества на север, проповядвайки Евангелието. След преминаване на Днепър и Волхов, ученикът на Христос навлиза в "бурното и въртящо водата езеро Небо" и поставя каменен кръст на планината. Около 900 години по-късно двама монаси - Сергий и Херман, идват от юг (вероятно от Гърция) и основават на един от островите монашеско братство. Писмените източници, свидетелстващи за живота и делата на светиите, се считат за изгубени. Първите писмени сведения за Валаамския манастир датират през 14 век. В "Легендата за Валаамския манастир" се посочва годината на основаване - 1407 г.

Ще имате възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

 • Eкскурзия до Валаамският Спасо-Преображенски мъжки манастир. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скиты Валаама. Посещение на отшелничествата Воскресенского, Гефсиманского и Коневского.

Вариант 2:

 • Eкскурзия до Валаамският Спасо-Преображенски мъжки манастир. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скалистый берег, запознаваме с уникалната природа на архипелага и Ладожкото езеро.

Вариант 3:

 • Екскурзия Связь времен. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скиты Валаама. Посещение на отшелничествата Воскресенского, Гефсиманского и Коневского.

Вариант 4:

 • Екскурзия Связь времен. Включва трансфер до манастирския залив и обратно.
 • Пешеходна екскурзия Скалистый берег, запознаваме с уникалната природа на архипелага и Ладожкото езеро.

Обяд. Отплаване около 18:00 ч. Вечеря и музикално-артистична програма. Отплаване в 20:00 ч

 

Ден 6:24 юни 2020 - круиз

Закуска. Акостиране в Свирьстрой около 09:00 ч и възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

Автобусна екскурзия в Свято-Троицкий Александра Свирского монастырь

Вариант 2:

Автобусна екскурзия в Введено-Оятский женский монастырь.

Обяд. Отплаване в 15:00 ч. По-късно следва вечеря и музикално-артистична програма.

 

Ден 7:25 юни 2020 – Кижи - круиз

Акостиране около 08:00 ч и закуска. Кижи (Ки́жский пого́ст) е исторически архитектурен комплекс, разположен на остров Кижи в Онежкото езеро. Състои се от 2 черкви и 1 самостоятелна камбанария, построени през XVIII—XIX век, обиколени с типична за времето си ограда - обектът е обявен от Юнеско за част от световното културно наследство. Според една от легендите Черквата Преображение Господне е била построена само с брадва (без нито един пирон) от дърводелеца Нестор. Веднага след като завършил делото си, дърводелецът хвърлил брадвата в езерото, за да не може никой да повтори сътворената от него, уникална величествена сграда. Едно от най-забележителните събития в района е Кижкото въстание от 1769—1771 година.

Ще имате възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

Пешеходна екскурзия по острова,с посещение на музея на Древните дърводелски умения;

Вариант 2:

Пешеходна екскурзия по острова, с посещениe на етно селата - Ямка и Васильево.

Отплаване около 12:00 ч и обяд. Свободно времена борда. Вечеря и музикално-артистична програма.

 

Ден 8:26 юни 2020 – Горицы - круиз

Закуска. Акостиране в Горицы към 14:00 ч. Обяд. Следва автобусна екскурзия в Кирилло-Белозерский историко-архитектурный и художественный музей-заповедник. Отплаване в 17:00 ч и свободно време. Вечеря и музикално-артистична програма.

 

Ден 9:27 юни 2020 -Углич - круиз

Закуска. Плаване към Углич. Разположен на източния бряг на река Волга, Углич е град от т.нареченият Златен пръстен на Русия - туристически маршрут, който минава през древните градове на Североизточения регион на Русия, места с уникални паметници на историята и културата на древна Русия, центрове на народните занаяти. Акостиране в Углич в 16:00 ч и възможност за избор на една безплатна допълнителни екскурзия от посочените варианти:

Вариант 1:

Пешеходна екскурзия в местния Кремль, Царевича Дмитрия, Спасо-Преображенский собор, Богоявленский монастырь;

Вариант 2:

Пешеходна екскурзия с посещение на музея ГЭС (препоръчано и за деца)

Свободно време и вечеря с много кулинарни специалитети! Отплаване към 20:00 ч

 

Ден 10: 28 юни 2020, круиз - Москва

Закуска, обяд и вечеря на борда. Акостиране на Северната речна гара в Москва в 20:00 ч и напускане на кораба. Следва панорамна обиколка в Москва. Транспорт с автобус до хотела и настаняване. Нощувка.

 

Ден 11: 29 юни 2018 – Москва – София

Закуска на блок маса в хотела. Освобождаване на стаите и среща в лоби бара за трансфер към летище Шереметево около 16:00. Отпътуване с полет FB 364 на България Ер в 20:05 ч. Очаквано пристигане на летище София, Терминал 2 в 22:05ч.

 

*Всички описани в програмата екскурзии и варианти на екскурзии са безплатни, освен ако не е упоменато друго!

*В дните с повече от един вариант за безплатна екскурзия, може да се избере само 1.

 
ЦЕНИ ПО РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2020:
от 1960 евро на човек в двойна стая
от 2570 евро за единична стая
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София- Москва - София с България Ер;
 • Летищни такси;
 • Екскурзоводско обслужванена български език през цялото време на пътуването;
 • Билети за скоростният влак САПСАН/ Москва – Санкт Петербург;
 • Виза;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Парк Инн Прибалтийская 4* в Санкт Петербург;
 • 6 нощувки със закуски, обяди и вечери на борда на "Константин Симонов", настаняване в двуместна каюта на най-горна палуба;
 • 6 екскурзии по целия маршрут на круиза;
 • 1 напитка по избор, по време на вечерите на борда;
 • 1 нощувка със закуска в комплекс Измайлово 4* в Москва;
 • Полудневна екскурзия до Петропавловската крепост;
 • Полудневна екскурзия до Петерхоф и Царско село;
 • Екскурзия - разглеждане на Ермитажа;
 • Пешеходна обиколка в центъра на Санкт-Петербург;
 • Панорамна обиколка на Москва;
 • Транспорт до морската гара в Санкт-Петербург;
 • Транспорт жп.гара - хотел в Санкт Петербург;
 • Транспорт от морската гара до хотела в Москва;
 • Транспорт от хотела до летището в Москва;
 • Транспорт от летището до жп гарата в Москва;
 • Фитотерапия с чай на борда на кораба;
 • Кислородни коктейли на борда на кораба;
 • Терапевтична гимнастика на борда на кораба;
 • Детски клуб на борда на кораба;
 • Артистична програма на борда на кораба;
 • Всички входни такси и билети на екскурзиите, включени в цената, освен ако изрично не е упоменато друго;
 • Застраховка с покритие 30 000 Евро.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии извън програмата в Санкт Петербург и по времетраенето на круиза, непосочени в „Цената включва“;
 • Билети за градски транспорт;
 • Сауна на борда на кораба;
 • Лечебни масажи и допълнителни медицински услуги на борда;
 • Блюда и напитки, сервирани в баровете на кораба;
 • Нощна разходка с корабче по каналите и реките на Санкт-Петербург- очаквайте цена скоро!

 

 

РАЗПИСАНИЕ НА ПОЛЕТИТЕ
19.06 София – Москва / FB363/ 15:10 -18:05
29.06 Москва – София/ FB364/  20:05 – 22:00

*Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
•    Авансово плащане от 30% при записване;
•    Пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване /по промоционални оферти за ранни записвания пълното плащане трябва да е извършено в указания за съответната оферта срок/.
АНУЛАЦИОННИ СРОКОВЕ:
•    След резервиране, сключване на договора и заплащане на депозита (30%) до 45 дни преди отпътуване - 30% неустойка от общата цена на пътуването;
•    от 44 до 32 дни преди датата на отпътуване - 50% неустойка от общата цена на пътуването;
•    от 31 до 0 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата цена на пътуването.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•    Трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН и копие от международен паспорт;
•    Валиден международен паспорт с валидност, най-малко 6 месеца от датата на връщане от екскурзията;
•    За деца под 18 години пътуващи без единия или двамата родители - нотариално заверена декларация;
•    Входна виза за Руската федерация.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:
•    Необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително;
•    Не се издават визи на граничните пунктове;
•    Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на свършването на срока на действие на визата.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА:
•    Международен паспорт;
•    Ксерокопие на паспорта;
•    Попълнена визова анкета https://visa.kdmid.ru;
•    Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/.
 ЗАБЕЛЕЖКИ:
•    Ранни записвания до 31.01.2020 г.;
•    Пълно доплащане - до 20 май 2020;
•    Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
•    При форсмажорни обстоятелства или лошо време, круизната компания може да направи промени в разписанието и маршрута на круиза с цел  осигуряване на безопасността на пасажерите;
•    При избран повече от един маршрут за дневните екскурзии по време на круиза, българският екскурзовод придружава този маршрут, по който има най-голям брой записани туристи от групата;
•    Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на цялата програма – 16;
•    Още допълнителни екскурзии на място ще бъдат предложени и заплатени на място по желание;
•    Срок за потвърждение на пътуването - 30 дни преди началната дата;
•    Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 16;
•    Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване;
•    Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели;
•    Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение;
•    Необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване;
•    При силно натоварване на туристическите обекти в Санкт-Петербург, туроператорът си запазва правото да направи промени в графика на екскурзиитеи програмата;
•    Ориентировъчни цени за обяд/вечеря в Санкт Петербург – 20 лв/човек, без напитките;
•    Пътуването, като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
При настъпване за събитие, налагащо използването на услугата Асистанс към застраховка Помощ при пътуване, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да уведомите асистиращата компания и да съгласувате разходите. Ако НЕ СЕ СВЪРЖЕТЕ с нея, ГУБИТЕ едно от основните предимства на застраховката – да бъдете насочени към най-удачното лечебно заведение, и да не заплащате нищо лично – разходите се уреждат директно от Застрахователя към лечебното заведение, със съдействието на асистиращата компания. Друг негатив при неуведомяване на Еврокрос е и фактът, че при липса на контакт между Вас с асистиращата компания, лимитът за разходи за лечение е само 200 евро!
Директният номер за връзка с Еврокрос е: +359 2 850 89 89

Хотели

от 2051.00EUR / човек
 • 11 дни
 • 10 нощувки
 • София

Резервация - запитване

* След като получим вашето запитване, ще направим проверка за свободни места и ще ви уведомим по имейл!

Имате въпрос ?

Пишете ни по имейл или в чат.

Абонирайте се за нашият бюлетин
ще има интересни неща в него!