Автобусна екскурзия до Полша и Прибалтийските републики с посещение на Краков, Вилнюс, Рига, Пярну, Талин, Варшава, Лодз, Честохова и Братислава от Варна, Шумен, Търговище, В.Търново, Севлиево, Ботевград и София


Описание

Ден 1
Отпътуване от Варна 00:01 часа, от Шумен около 01:00часа,  около Търговище 01:30 часа, Велико Търново  около 03:00 часа, Севлиево  около 03:45 часа, Ботевград ( от бензиностаниция Лукойн в магистралата)  около 04:30 часа, София около 06:00 часа.
Отпътуване от София от Автогара "Сердика" (бивш "Трафик Маркет") в 06:30 ч. - по маршрут София - Белград - Будапеща - Дневен преход. Нощувка в района на Будапеща.
Ден 2 - Закуска.
07:30 ч. - отпътуване за Краков (400 км). Около 14:00 ч. – пристигане. Пристигане в Краков. Настаняване в района на Краков. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание (при минимум 25 души): 14:00ч./14:30ч. екскурзия до една от най-известните солни мини в света - „Величка”, експлоатирана в продължение на повече от 900 години, превърната в музей, включена в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Мината разполага с 300-километрови тунели на 9 нива, пълни със скулптури, изцяло направени от сол, а най-впечатляващ е параклисът на кралица Кинга, за която се смята, че е дала началото на прокопаването и оформянето на мината (в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за мина „Величка”, която е 43 PLN, за ученици и студенти 29 PLN, и се заплаща на място).
Екскурзия по желание(при минимум 15 души):  Вечеря в ресторант Pod Baranem е създаден през 1997. Оттогава се радва на отлична репутация сред нашите гости. Уютния дизайн на стара буржоазна къща е наситен с много произведения на изкуството и старинна мебелировка, която допринася гостите да се почувстват специални. Има 5 климатизирани зали с около 120 / 130 места. Специализиран е в полската кухня и има допир и с европейската. Всички блюда се приготвят в ресторанта без да се използват полуготови продукти. Този ресторант предлага богато меню от ястия без глутен. Нощувка в района на Краков.
Ден 3 - Закуска
Пешеходна разходка на Краков с местен екскурзовод (минимум 2 ч.), средновековната столица на Полша и трети по големина град в страната понастоящем: замъка „Вавел“ - сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI - XVII век; Ягелонския университет - един от най-старите в Европа; катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта.
10:00 ч. - отпътуване по маршрут Краков - Варшава - Бялисток - Вилнюс (750 км). Около 21:00 ч. - пристигане във Вилнюс, столица на Литва и градът с най-голям бароков квартал в Европа. Нощувка в района на Вилнюс.

Ден 4 - Закуска
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание (при минимум 20 души): Панорамна-пешеходна обиколка на историческия център на Вилнюс с местен екскурзовод (минимум 2 ч.) - площада на катедралата, катедралата на Вилнюс, замъка „Гедиминас“, църквата „Св. Анна”, Портата на зората (Аушрос), площада на старото кметство, Вилнюския университет.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание (при минимум 20 души): Посещение на Националния исторически парк „Тракай“ 26 км югозападно от Вилнюс с местен екскурзовод. Посещение на островния замък на Витаутас Велики - най-големият владетел в историята на Литва, както и на намиращия се в него исторически музей на Тракай (таксата за вход, която е около 6 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място). Замъкът впечатлява с внушителните си стени и кули, които се оглеждат в спокойните води на езерото и ще Ви позволи да се потопите в една неповторима средновековна атмосфера. Паркът е и до ден днешен дом на караитите (народ, произхождащ от Месопотамия, изповядващ авраамическа религия) в Литва. По време на посещението на Тракай ще имате възможността да посетите техния град и да опитате известните им специалитети кибинаи и кюбите. Връщане във Вилнюс. Нощувка в района на Вилнюс.

Ден 5 - Закуска
08:30 ч. - отпътуване по маршрут Вилнюс - Рига - Талин (650 км) - столицата на Естония, разположена на брега на Финладския залив. По пътя - кратка спирка на Хълма на кръстовете до Шяуляй. Хълмът на кръстовете е свещено място, създадено благодарение на отколешна традиция хората да оставят тук кръстове и разпятия. Днес те са над 100 000, поставени на това място от поклонници, но и от туристи от цял свят и представляват една наистина вълнуваща гледка. Около 21:00 ч. - пристигане в Талин. Нощувка в района на Талин.

Ден 6 - Закуска
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание (при минимум 20 души): Панорамна-пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод (минимум 2 ч.) църквата „Св. Никола”, площада на кметството и прилежащите му средновековни улички, по които ще можете да се насладите на живописните резиденции на някогашните богати търговци и предприемачи, крепостните стени, къщата на гилдиите, катедралата „Св. Александър Невски”, лутеранската катедрала, средновековния замък „Томпеа“ (днес седалище на парламента и правителството). Свободно време.
Екскурзия по желание (при минимум 20 души):  Посещение на парка и двореца „Кадриорг“ с местен екскурзовод (отвън), строени по заповед на Петър Велики. Възможност за посещение на двореца, в който се намира и Естонската галерия за чуждестранно изкувство. Нощувка в района на Талин.

Ден 7 - Закуска
09:00 ч. - отпътуване за Пярну (128 км) най-посещавания летен курорт в Естония. Някога част от Ханзата, градът е характерен с дървените си постройки по брега на морето от XVII и XVIII век. Разходка в центъра и свободно време. Продължаване към Рига. Най-големият прибалтийкси град и столица на Латвия (181 км). Около 18:00 ч. - пристигане и настаняване в хотела в Рига. Нощувка в района на Рига.

Ден 8 - Закуска
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание (при минимум 20 души): Панорамна-пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод. Шведската порта, барутената кула, парламента, катедралата „Св. Якоб”, къщите „тримата братя“, замъка на Рига (отвън), който понастоящем приютява Националния исторически музей на Рига и Музея за чуждестранно изкуство, лутеранската катедралата. Разходка до площада на кметството, къщата на гилдията на Черните глави, църквата „Св. Петър” и статуята на Бременските музиканти. Свободно време и възможност за самостоятелно посещение на многобройните музеи в историческия център на Рига или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание (при минимум 20 души): Факлутативна екскурзия до Юрмала с местен екскурзовод. Най-престижният латвийски морски курорт ( при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт Рига - Юрмала - Рига и пешеходна разходка из курорта; посещението се организира при минимум 20 участника). Сгушена сред борови гори в южната част на Рижкия залив, на 40 км от Рига, Юрмала привлича вече над сто години курортисти със своите красиви плажове от бял пясък, но и със отлично съхранените си дървени вили. Нощувка в Рига.

Ден 9 - Закуска
8:30 ч. - отпътуване по маршрут Рига - Вилнюс - Бялисток - Варшава (662 км). Около 18:30 ч. - пристигане във Варшава. Настаняване в района на Варшава. Свободно време  или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание:  Вечеря в ресторант Компания Пивна Подвале 25 (Kompania Piwna Podwale 25) Казват, че тук бие сърцето на Стария Град на Варшава. Намира се в историческата част на града, непосредствено до Барбикан този ресторант е известен с неговите традиционни полски ястия, уникална и празнична атмосфера. Традиционни полски блюда, свежа наливна бира и вода от сифон очароват туристите. Подходящ е за групи и семейства с деца. Нощувка в района на Варшава. 

Ден 10 - Закуска
08:00 ч. - отпътуване по маршрут: Варшава - Лодз - Честохова - Братислава (714 км)
08:00ч. Панорамна - пешеходна екскурзия на Варшава с местен екскурзовод (минимум 2 ч.). Пазарният площад „Старе место”, Кралския дворец, Операта, Двореца на културата, църквата „Св. Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, катедралата „Свети Йоан Кръстител” - най-голямата и най-стара готическа катедрала в града, датираща от XV век. 10:30/11:00ч. Отпътуване за Братислава с попътно посещение на Лодз и Честохова. В Лодз посещение на Мануфактурата. Това е търговски, развлекателен и културен комплекс в Лодз, Полша. Със своите 110 000 м2 брутна наемна площ, Мануфактурата е най-големият търговски център в Полша. Комплексът е построен на територията на бивш индустриален комплекс от XIX-XX век при което старите тухлени сгради са реставрирани и са допълнени с нова сграда от стъкло и стомана. Свободно време за разходки в Мола около 2ч. Отпътуване към Честохова – духовната столица на Полша. Разглеждане на манастира Ясна гора (включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство), извисяващ към небето островърхата камбанария на църквата си. Този манастир, приютяващ чудотворната икона „Черната Св. Богородица”, е известен като полския Йерусалим. Над пет милиона поклонници идват ежегодно в манастира, като двеста хиляди от тях изминават километри пеша. Въздействието на манастира е неповторимо и потапя посетителя в атмосфера на религиозност и искрена отдаденост на Бога. Иконата се свързва с чудотворната намеса на Св.Богородица при отблъскването на шведската армия през Тридесетгодишната война, заради което крал Йоан II Казимир я „коронясва” за кралица и закрилница на Полша през 1656 г. Отпътуване към Братислава.  Настаняване в района на Братислава късно вечерта. Нощувка в района на Братислава.

Ден 11  - Закуска
Свободно време за пешеходна разходка в центъра на града до 12:00ч.: Старо место – тук се намира гигантският излъскан до снежно бяло дворец, който някога е бил резиденция на унгарските крале. Днес в красивата сграда се помещават държавните учреждения на Словакия; Катедралата Св. Мартин - разположена на западната граница на стария град на Братислава. Тя е най-голямата, най-изящната и най–старата църква в града. В последните години е била използвана за коронации от кралство Унгария. 
12:00ч. Отпътуване за България по маршрут. Братислава - Будапеща - Белград - София(970 км). Пристигане в София късно вечерта и рано сутринта във Варна

Екскурзията е единадесетдневна и включва 1 нощувка в Будапеща, 1 нощувка в Краков, 2 нощувки във Вилнюс, 2 нощувки в Талин, 2 нощувки в Рига, 1 нощувка във Варшава, 1 нощувка в Братислава. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

По маршрут : Варна - Шумен - Търговище - В. Търново, Севлиево - Ботевград - София - Белград - Будапеща - Краков - Варшава - Бялисток - Вилнюс - Рига - Талин - Пярну - Рига - Вилнюс - Бялисток - Варшава - Лодз - Честохова - Братислава - Будапеща - Белград - София

Дати на провеждане 2020г.: 02.07.2020 - 12.07.2020; 06.08.2020 -16.08.2020

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

 • Tранспорт София - Амстердам - София с лицензиран туристически автобус;
 • 10 нощувки с 10 закуски в хотели 2*/3* или 4*, разпределени съответно;
 • 1 нощувка в хотел в района на Будапеща;
 • 1 нощувка в хотел в района на Краков;
 • 2 нощувка в хотел в района на Вилнюс;
 • нощувка в хотел в района на Талин;
 • 2 нощувка в хотел в района на Рига;
 • 1 нощувка в хотел в района на Варшава;
 • 1 нощувка в хотел в района на Братислава;
 • Пешеходна разходка на Краков; 
 • По пътя – кратка спирка на Хълма на кръстовете до Шяуляй;
 • Панорамна - пешеходна разходка на Пярну;
 • Панорамна - пешеходна разходка на Варшава;
 • Посещение на Лодз;
 • Посещение на Честохова;
 • Посещение на Братислава;
 • Пътни, магистрални такси;
 • Водач представител по време на пътуването;

ПАКЕТЪТ  НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане за тръгване от Варна, Шумен, Търговище, В, Търново, Севлиево, Ботевград при минимум 20 човека по линията - 60 лева на човек ( При несъбрана минимум 20 човека тръгването става от София)
 • Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни е БЕЗПЛАТНО;
 • Градски такси на хотелите по маршрута по 78 лева на човек; 
 • Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден общо 22лв  ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
 • Eкскурзия до една от най-известните солни мини в света - „Величка” - 55 лева при минимум 25 човека;
 • Вечеря в ресторант ,,Pod Baranem'' - 90 лева при минимум 12 човека;
 • Панорамна-пешеходна обиколка на историческия център на Вилнюс - 32 лева при минимум 20 човека
 • Посещение на Националния исторически парк „Тракай“ - 40 лева при минимум 20 човека
 • Панорамна-пешеходна обиколка на стария град в Талин - 32 лева при минимум 20 човека
 • Посещение на парка и двореца „Кадриорг“ - 30 лева при минимум 20 човека
 • Панорамна-пешеходна обиколка на стария град в Рига - 32 лева при минимум 20 човека
 • Факлутативна екскурзия до Юрмала с местен екскурзовод - 38 лева при минимум 20 човека;
 • Вечеря в ресторант ,,Компания Пивна Подвале 25'' - 90.00 лева  при минимум 15 човека;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
от 1222.21BGN / човек
 • 11 дни
 • 10 нощувки
 • София / Трафик Маркет Варна Велико Търново Шумен Ботевград Търговище Севлиево

Резервация - запитване

* След като получим вашето запитване, ще направим проверка за свободни места и ще ви уведомим по имейл!

Имате въпрос ?

Пишете ни по имейл или в чат.

Абонирайте се за нашият бюлетин
ще има интересни неща в него!